HANDLEIDING AUTOSTICKERS

De autosticker bestaat meestal uit twee delen, een logo en de tekst. Je kan deze, afhankelijk van je keuze bij de bestelopties, aan de buiten of binnenzijde plakken. In dit voorbeeld gebruiken wij de buiten zijde, maar instructie om hem binnen te plakken is precies dezelfde. Zorg ervoor dat de plek droog en schoon is voordat je begint met plakken.

Let op: Het juist plakken en verwijderen van de stickers is altijd op eigen risico. Wij geven hier tips en voorbeelden om mee aan de slag te gaan. Wij zijn niet aansprakelijk voor verkeerd plakken, luchtbellen of beschadiging van de stickers die ontstaan zijn tijdens het plak proces. De stickers plakken maar 1 keer en kunnen (bijna) niet gecorrigeerd worden nadat ze het oppervlakte hebben geraakt. Neem dus de tijd en plak als mogelijk met twee personen.  De autostickers bij voorkeur op de ramen plakken. Plakken op de lak van de auto is mogelijk, maar op eigen risico.

STAP 1

LET OP: plak de sticker bij een temperatuur van 15 graden of warmer. Als de ondergrond te koud is ontstaat er vocht onder de sticker waardoor deze loslaat. 
De sticker met het logo kan je het beste nat plakken, maak hiervoor het raam nat. Haal de achterzijde van de sticker in zijn geheel los en plaats de sticker op het natte raam. Plak je de sticker aan de binnenzijde? Zorg dan dat er iemand aan de buitenzijde meekijkt om de plaatsing zo goed mogelijk in het midden te krijgen. Wrijf de sticker vervolgens aan met een spatel om zo het vocht en de luchtbellen eruit te wrijven.

STAP 2

Doordat een autoruit vaak een ronding heeft kan het handig zijn de tekst in delen los te knippen. Hierdoor kan je de curve wat makkelijker opvangen en de test meer richting geven. Je hebt ook de keus om dit niet te doen. Dat zal liggen aan de grote van de tekst en de vorm van de ruit. Let wel op dat je niet door de letters van de tekst heen knipt.

STAP 3

Verwijder de gehele achterzijde van de sticker zodat de plakzijde vrijkomt en de sticker op de transferlaag zichtbaar is. Als de sticker erg lang of groot is kan je het ook in delen eraf halen. Het is dan wel fijner om met 2 personen de sticker te plakken. Kies vervolgens de juiste plaats en plaats de sticker in zijn geheel op de auto.

STAP 4

Wrijf de sticker aan en verwijder voorzichtig de transferlaag. Als je ziet dat een sticker niet lekker plakt, houd deze dan tegen met je hand en wrijf hem aan.

STAP 5

Herhaal deze stappen met de rest van de stickers en wrijf ze allemaal goed aan. Je kan de stickers verwijderen door een stukje los te pulken en voorzichtig de sticker los te trekken. Neem de tijd om schade te voorkomen.
0
    0
    Winkelmandje
    Jouw mandje is leegTerug naar de shop