HANDLEIDING RAAMSTICKERS

Voor deze instructie wordt gebruik gemaakt van stickers met illustraties van www.lieverdeliefste.nl. Ga naar hun website voor meer informatie over verkoop en andere illustraties.

Let op: Het juist plakken en verwijderen van de stickers is altijd op eigen risico. Wij geven hier tips en voorbeelden om mee aan de slag te gaan. Wij zijn niet aansprakelijk voor verkeerd plakken, luchtbellen of beschadiging van de stickers die ontstaan zijn tijdens het plak proces. De stickers plakken maar 1 keer en kunnen (bijna) niet gecorrigeerd worden nadat ze het oppervlakte hebben geraakt. Neem dus de tijd en plak als mogelijk met twee personen.

STAP 1

We raden aan de stickers op ramen ‘nat’ te plakken. Het is dus handig om een spuitfles of natte doek bij de hand te hebben. Door de sticker nat te plakken kan je hem nog corrigeren en voorkom je luchtbubbels doordat je met de spatel het water (en dus ook de lucht) er na het plakken uit duwt. Droog plakken kan ook, maar de kans op luchtbubbels is dan groter.
Bepaal de plaatsing van de sticker en zet deze vast met bijvoorbeeld afplaktape. Zorg dat je tape gebruikt die makkelijk te verwijderen is van je raam.

STAP 2

Als de plaatsing goed is ga je bepalen welke richting je de sticker op wilt plakken. Van boven naar beneden of van links naar rechts. In het voorbeeld werken we van links naar rechts. Haal de sticker aan de zijde waar je wilt beginnen los en maak het raam nat.

STAP 3

Pel de sticker los van de achterkant van de sticker. Let hierbij op dat de plakzijde van de sticker niet tegen elkaar aankomt. Vouw vervolgens voorzichtig de achterzijde van de sticker dubbel richting het raam. Als je met twee personen bent kan je het afgepelde stuk van de achterzijde ook wegknippen.bij scheuren en kan hierna niet meer opnieuw geplakt worden.

STAP 4

Plak de vrij gekomen sticker tegen het natte raam. Je kan deze met de hand licht aandrukken. Je hebt de keuze dit deel van de sticker gelijk aan te wrijven met de spatel. Je kan ook eerst het resterende deel van de sticker op het natte raam zetten en daarna de sticker van binnen naar buiten aan te wrijven. De keuze is gebaseerd op de grote van de sticker. In dit voorbeeld zetten we eerst de gehele sticker op het raam voordat we definitief gaan aanwrijven.
STAP 5

Verwijder de andere zijde van de achterkant en spuit het raam ook aan de andere kant van de sticker nat. Trek vervolgens de gehele achterzijde los en plaats de sticker op het natte raam. Heb je een enorm grote sticker? Doe dit dan stukje bij beetje door de achterzijde steeds verder opzij te schuiven (een voorbeeld hiervan vind je bij de instructie van de muursticker)

STAP 6

Wrijf vervolgens in 1 richting het vocht en de luchtbellen uit de sticker. Bij kleiner stickers van binnen naar buiten. Bij grotere stickers van boven naar benden of van links naar rechts. Veeg het raam droog met een doek en de sticker is vast op het raam. Om de sticker te verwijderen pulk je een rand los en trek je hem voorzichtig weg. De sticker kan hierbij scheuren en kan hierna niet meer opnieuw geplakt worden.
0
    0
    Winkelmandje
    Jouw mandje is leegTerug naar de shop