Bedrijf starten? Direct de basis op orde met een professionele huisstijl

Van een professionele huisstijl tot herkenbaar promotiemateriaal, als ondernemer komt er ontzettend veel op je af. Heb je net voldaan aan alle regeltjes van de overheid, komt daar weer het volgende om de hoek kijken. Je wil ontdekt, herkend en vertrouwd worden door jouw ideale doelgroep. Om dit voor elkaar te krijgen is het goed om de basis van je bedrijf op orde te
hebben. Een huisstijl ontwerpen is daar een heel belangrijk onderdeel van, maar ook hoe je deze huisstijl doortrekt in social media en/of een webshop. Tot slot mag professioneel en herkenbaar promotiemateriaal zeker niet ontbreken! In deze blog lees je hoe je in drie stappen de basis van je bedrijf op orde krijgt.

Stap 1: een professionele huisstijl ontwerpen

Bij een bedrijf starten en de basis op orde maken, komt allereerst een herkenbare huisstijl kijken. Ook wel een visuele identiteit of brand design genoemd. Het is datgeen waarmee jij met jouw bedrijf naar buiten toe treedt, om invloed uit te oefenen op hoe mensen over jou en je organisatie denken.
Oftewel: hoe presenteer jij jouw bedrijf naar de buitenwereld?

Een huisstijl bestaat onder andere uit de volgende aspecten:

  • Een logo
  • Je bedrijfskleuren
  • Typografie (lettertype)
  • De beeldstijl (fotografie- of beeldstijl)
  • Manier van communiceren

Is de visuele identiteit van jouw bedrijf nog niet bepaald? Dan is het verstandig om te starten met een huisstijl ontwerpen. Een herkenbare en professionele uitstraling is namelijk echt een essentieel onderdeel van jouw bedrijf. Ik help je graag met het ontwikkelen van een unieke en professionele huisstijl. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk eens de no stress design pakketten!

Stap 2: doorvoeren van de huisstijl in social media en/of de webshop

Yes, jouw unieke en professionele huisstijl staat! Tijd om dit door te voeren in je social mediakanalen en/of webshop. Bij een bedrijf starten denk je niet snel aan jezelf op een specifieke manier laten zien aan je doelgroep, maar het is zo belangrijk! Je wil natuurlijk dat jouw potentiële klant jou herkent aan je logo, je kleuren, je typografie en je manier van communiceren. Dit wekt vertrouwen én zorgt ervoor dat ze sneller voor jou kiezen dan voor iemand zonder professionele huisstijl.
Bij Sign Your Design krijg je een brandsheet met daarop alle kleurcodes, lettertypes en huisstijlelementen. Dit kan je zelf gebruiken op je website en social media. Ideaal!

Stap 3: professionele promotiematerialen

Een huisstijl ontwerpen: check! De visuele identiteit doorvoeren in social media en/of je (web)shop: check!  Tijd voor het derde essentiële onderdeel dat komt kijken bij een bedrijf starten. Professionele promotiematerialen! Als bedrijf wil je graag jouw diensten en/of producten aan de man brengen. Wist je dat promotiemateriaal dan ontzettend goed werkt? Ga maar eens na: je hebt bij een bestelling een pen van een bedrijf ontvangen. Grote kans dat je deze pen nog steeds gebruikt en de bedrijfsnaam beter blijft hangen. 

“Reclame maken met professionele promotiematerialen is de gemakkelijkste manier om je naamsbekendheid te vergroten”

Stickers met logo, bedankkaarten en flyers

Start jij net? Dan zijn stickers met logo de perfecte basis. Met stickers met logo kan je alles personaliseren. Van verpakkingen en notitieblokken tot aan verschillende producten. Vervolgens zijn bedankkaarten een mooie stap. Bedank de klant bij het ontvangen van de bestelling, houd de klant warm en uit je waardering. 

Vervolgens komen de flyers. Hiermee informeer je de (potentiële) klant over je assortiment. Een goede manier om je producten en/of diensten te promoten!

Huisstijl ontwerpen of hulp nodig met professionele promotiematerialen?

Ben je benieuwd wat een professionele huisstijl en herkenbaar promotiemateriaal voor jouw bedrijf kan betekenen? Of heb je nog vragen over hoe je na een bedrijf starten de basis op orde krijgt? Neem gerust contact op, ik sta voor je klaar!

1 gedachte over “Bedrijf starten? Direct de basis op orde met een professionele huisstijl”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ook interessant:

logo3
Logo Ons Geluk
baron2
Branding en logo Baron Academy
logo4
Logo Praktijk Shakti
muursticker6
Wat is een vector bestand?
rollupbanner1
5 voordelen van een rollup banner
DEEL JOUW WINKELWAGEN!
×