Hoe vouw je een folder?

Wat zijn folders, waarom zijn ze belangrijk en hoe vouw je een folder?

“Hoe vouw je een folder?” Dat is een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. Want wist je dat folders vouwen op ontzettend veel manieren mogelijk is? Een enkele vouw, een zigzagvouw, een wikkelvouw en een luikvouw: allerlei vouwmanieren met ieder zijn charme. In deze blog geven we je antwoord op de vraag “hoe vouw je een folder?” maar ook vertellen we je waarom folders effectief zijn voor jouw bedrijf en hoe je een folder kan laten ontwerpen.

Wat zijn folders?

Iedereen heeft weleens een folder ontvangen. In de stad, op een beurs, tijdens een evenement of tijdens een andere gelegenheid. Misschien ontvang jij ook regelmatig folders in je brievenbus. Veel bedrijven maken reclame door middel van folders. Maar wat zijn folders? Een folder bestaat uit één vel en is voorzien van minstens één vouw. Een folder is voorzien van een design in jouw huisstijl maar ook van een pakkende tekst om je bedrijf, product of dienst in de schijnwerpers te zetten.

Meer weten over wat een huisstijl is en waarom een passende huisstijl goed is voor jouw bedrijf? Je leest erover in deze blog!

Verschil tussen een folder, flyer en brochure

Folders, flyers, brochures… Eén pot nat, lijkt het wel. Toch zit er daadwerkelijk verschil tussen deze drie promotiematerialen van papier. Het verschil tussen een folder en een flyer is dat een folder minimaal één vouw in het papier heeft en een flyer ongevouwen is. Het verschil tussen een folder en een brochure is weer dat een folder uit maximaal één gevouwen papier bestaat terwijl een brochure uit meerdere vellen bestaat.

Waarom folders gebruiken voor je bedrijf?

Voordat we ingaan op de vraag “hoe vouw je een folder?” vertellen we je meer over waarom het goed is om folders te gebruiken voor je bedrijf. Hoewel steeds meer online gebeurt, is het ook erg goed om offline je onderneming te promoten. Folders zijn écht niet ouderwets en absoluut nog een effectief offline promotiemateriaal! Door folders te versturen maak je op een eenvoudige en goedkope manier reclame voor je bedrijf. Daarnaast kunnen folders van veel belangrijke informatie worden voorzien en visueel aantrekkelijk worden gemaakt. Wil jij een folder laten ontwerpen ter promotie van jouw bedrijf? Dan is dat zeker een goed idee!

Hoe vouw je een folder?

We geven je graag antwoord op de vraag “hoe vouw je een folder?”. De eenvoudigste manier om een folder te vouwen is de enkele vouw. Je vouwt het papier in het midden waardoor er gelijke delen ontstaan. Je hebt op deze manier dus vier pagina’s: twee aan de buitenzijde en twee aan de binnenzijde. Hieronder leggen we een aantal andere populaire vouwmanieren uit.

Hoe vouw je een folder als wikkel?

Een wikkelvouw, ook wel een drieluikvouw genoemd, is ook eenvoudig. De twee buitenste delen van het papier worden naar binnen gevouwen waardoor er in totaal zes pagina’s ontstaan. Drie pagina’s aan de buitenzijde, drie pagina’s aan de buitenzijde. Allereerst vouw je rechterzijde naar binnen, vervolgens gaat de linkerzijde hier overheen. De rechterzijde zal iets smaller zijn dan de andere delen. Dit omdat de folder anders bol komt te staan.

Hoe vouw je een folder als een zigzagfolder?

Een andere bekende manier om folders te vouwen is met de zigzagvouw. Vouw je het papier op deze manier? Dan wordt dit ook wel een leporello folder genoemd. Een zigzagfolder heeft minstens zes pagina’s, maar dit kunnen er ook acht zijn. Je vouwt telkens in tegengestelde richting het papier in gelijke delen. Bij zes pagina’s ontstaat er een ‘Z’ en bij acht pagina’s een ‘W’.

Een luikvouw gebruiken voor jouw folders?
Een mooie manier van folders vouwen, is met de luikvouw. Een luikvouwfolder heeft twee luiken die naar binnen worden gevouwen. Je vouwt de linkerkant tot het midden van het papier. Dit doe je ook met de rechterkant.

Folder laten ontwerpen

Gevouwen folders zijn ideaal om reclame te maken voor jouw bedrijf. Ze zijn relatief goedkoop en kunnen op maat worden gemaakt voor jouw bedrijf. Heb je antwoord gekregen op je vraag “hoe vouw je een folder” en wil je nu ook daadwerkelijk folders gaan vouwen en versturen om jouw naamsbekendheid te vergroten? Schaf folders aan door een eigen bestand te uploaden. Nog geen eigen ontwerp? Een folder laten ontwerpen kan bij Sign your Design. Bekijk hiervoor onze designpakketten.

Aan de slag!

Wil jij een folder laten ontwerpen? We staan graag voor je klaar! Heb jij al folders in huis, dan wensen we je veel plezier en succes met het vouwen. Heb je andere vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ook interessant:

logo3
Logo Ons Geluk
baron2
Branding en logo Baron Academy
logo4
Logo Praktijk Shakti
muursticker6
Wat is een vector bestand?
rollupbanner1
5 voordelen van een rollup banner
DEEL JOUW WINKELWAGEN!
×