Stickers plakken

Stickers plakken

Autosticker, muursticker en raamsticker plakken: hoe werkt het?

Wil jij stickers plakken om jouw bedrijf te promoten? Goed bezig! Er zijn verschillende stickers waarmee jij op een goedkope manier meer naamsbekendheid creëert voor jouw onderneming. Erg populair zijn raamstickers, muurstickers en autostickers. Plak bijvoorbeeld raamstickers op het raam van je (kantoor)pand en val op. Of wat dacht je van een gepersonaliseerde sticker op een auto plakken? Overal waar jij rijdt of parkeert zien mensen jouw bedrijfslogo. In deze handleiding leggen we uit hoe stickers plakken werkt.

Goed om van tevoren te weten over stickers plakken


Een raamsticker, autosticker of muursticker bestaat vaak uit één deel. Is deze toch te groot? Dan kan je de sticker ook in delen knippen om het plakken eenvoudiger te maken. Zorg altijd dat het raam of de muur schoon en droog is voor je start met stickers plakken. Plak ook alleen raamstickers of autostickers bij een temperatuur van 15 graden of hoger: een kouder raam kan ervoor zorgen dat er vocht onder de sticker komt en deze loslaat.

Let op: stickers plakken op de juiste manier en het verwijderen ervan is op eigen risico. Wij geven enkel tips om je op weg te helpen en zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd plakken of het ontstaan van luchtbellen en beschadigingen. Neem rustig de tijd en plak indien mogelijk met zijn tweeën.

Raamsticker plakken


Een raamsticker wordt vaak ingezet voor promotionele doeleinden, maar ook ter decoratie. We leggen je stap voor stap uit hoe een raamsticker plakken in zijn werk gaat.

Stap 1: bepaal de juiste plek
De sticker moet natuurlijk op de juiste plek geplakt worden. Is de plek bepaald, plak de bovenkant van de sticker dan vast met een stukje tape. Een raamsticker plakken doe je het liefst op een nat raam. Til de sticker op (de bovenkant zit nog vast met tape) en maak het raam vochtig met een natte doek of een plantenspuit. Haal deels het papier van de backing (achterkant) los en vouw deze naar achteren. De sticker komt nu deels vrij en kan op het raam worden geplakt.

Stap 2: voorzichtig corrigeren
Doordat het raam vochtig is, is de raamsticker voorzichtig te corrigeren. Zit hij op de juiste plek? Wrijf zacht over het vastgeplakte deel en ga naar stap 3.

Stap 3: tape verwijderen en de rest van de raamsticker plakken
Zit het eerste deel van de raamsticker goed vast? Haal dan het stukje tape weg terwijl je de rest van de sticker goed vasthoudt. Maak het raam weer vochtig, verwijder voorzichtig de backing en let er bij het plakken van de rest van de sticker op dat er geen bobbel ontstaat tussen het eerste en tweede deel. Wrijf de sticker licht aan en corrigeer waar nodig.

Stap 4: vocht wegwrijven
Zit de raamsticker op de juiste plek, dan wrijf je het vocht eruit met de meegeleverde spatel. Begin in het midden en werk naar buiten toe. Kan dit niet? Wrijf dan van links naar rechts of andersom. Zit er een klein beetje vocht wat niet weggaat? Dit verdampt na enkele dagen. Controleer wel goed of je tijdens het wrijven alle bubbels meeneemt, deze verdwijnen niet meer.

Muursticker plakken

In deze handleiding vertellen we hoe een muursticker plakken werkt op een muur die je niet nat kan maken. Kan jouw ondergrond wel tegen vocht, volg dan het stappenplan van een raamsticker plakken. 

Stap 1: bepaal de juiste plek

Plak de muursticker op de gewenste plek. Plak deze vast met stukjes tape.

Stap 2: de backing deels loshalen van de muursticker
Als je een muursticker plakt op een ondergrond die niet nat mag worden, is het belangrijk dat je de sticker in één keer goed plakt. Dit kan namelijk niet gecorrigeerd worden. Ga dus rustig en voorzichtig te werk en bij voorkeur met zijn tweeën. Haal een deel van de sticker naar voren, verwijder de backing en vouw deze dubbel achter de sticker langs.

Stap 3: de muursticker plakken

Plak het vrijgekomen deel van de sticker op de juiste plek van de muur en wrijf deze aan met de meegeleverde spatel. Let op: dit moet altijd in één keer goed gaan. Haal de papieren backing steeds iets verder los en wrijf de muursticker langzaam en voorzichtig steeds verder aan. Ga op deze manier door tot de volledige sticker is geplakt.

Autosticker plakken

Een autosticker plakken is een ontzettend goede manier om (rijdend) reclame te maken voor jouw bedrijf. Een autosticker bestaat meestal uit twee delen: een logo en een tekst. Bij de bestelopties kies je voor stickers plakken aan de binnenkant of stickers plakken aan de buitenkant. De stappen van een autosticker plakken zijn hetzelfde bij zowel de binnen- als buitenkant. Zorg ook bij een autosticker plakken dat het raam schoon en droog is.

Stap 1: bepalen en vochtig maken van de plek
Bepaal de plek om de autosticker te plakken en maak deze plek vochtig met een doek of een plantenspuit. Een grote autosticker kan eventueel in delen worden geknipt. Dit kan het plakken vereenvoudigen omdat een autoruit vaak een ronding heeft.

Stap 2: de autosticker plakken (logo)
Haal de achterzijde van de autosticker in zijn geheel los en plaats deze op het natte raam. Plaats je de sticker aan de binnenkant, zorg er dan voor dat iemand vanaf buiten meekijkt om de juiste positie te bepalen. Na de autosticker plakken wrijf je de sticker voorzichtig aan met de meegeleverde spatel. Het vocht en de luchtbellen verdwijnen.

Stap 3: de autosticker plakken (tekst)
De tekst die onder het bedrijfslogo moet komen, plak je op een droge ondergrond. Haal de achterzijde van de tekst los en plak deze in zijn geheel op de autoruit. Wrijf deze voorzichtig aan met de spatel waarna je voorzichtig de transferlaag verwijdert. Komt een volledige letter of cijfer niet goed los? Laat deze dan zitten om deze later erbij te plakken. Plakt een letter of cijfer wel maar niet goed of in zijn geheel? Houd deze dan tegen met je hand en wrijf aan.

Ook graag stickers plakken ter promotie?

Wil jij ook op een leuke, goedkope en efficiënte manier reclame maken voor jouw bedrijf? Kies dan voor stickers plakken! Bestel gave raamstickers, muurstickers en/of autostickers door je ontwerp te uploaden. Wil je een gaaf ontwerp voor een sticker door ons laten maken? Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ook interessant:

logo3
Logo Ons Geluk
baron2
Branding en logo Baron Academy
logo4
Logo Praktijk Shakti
muursticker6
Wat is een vector bestand?
rollupbanner1
5 voordelen van een rollup banner
DEEL JOUW WINKELWAGEN!
×